Информация о пользователе:

*E-mail:
*Имя:
*Пароль:
*Повторить пароль:

Закрыть

Уже зарегистрированы?

*E-mail:
*Пароль:
Забыли пароль?

logo shownet

ваші питання, наші відповіді

RU | UA
О насРеклама на сайтіКарта сайтуКонтактиPеєстрація
ВідпочинокІнтернетКвартира і дачаКомп`ютери та программиКраса та здоров`яЛюбов та стосункиМода та стильНа всі випадки життяСад і город
Головна » Статті » Як їсти суші

Як їсти суші




Як їсти суші

Особливих правил і порядку, як їсти суші немає. Проте починати слід з скибочок, обгорнутих норі (водорості). Соєвим соусом зловживати не варто, тому що він здатний повністю перебити смак рису. Це так само стосується і васабі, і маринованого імбиру. У будь-якому суші-барі можна замовити до суші напої, краще всього - зелений чай або саке. Саке необхідно пити виключно перед їжею в підігрітому вигляді. А під час їжі, як правило, вживають зелений чай. Він рятує від післясмаку і освіжає порожнину рота перед наступною порцією. Тим не менше, суші, найчастіше, їдять двома способами:

Спосіб перший

У спеціальне блюдце помірно налийте соєвий соус. Переверніть набік суші, потім візьміть його так, щоб можна було легко вмочити рибу в соєвий соус. Покладіть скибочку суші в рот, верхнім шаром на язик. Є види суші, які їдять без сої, але їх усіх слід їсти повністю, як руками, так і японськими паличками. Для жінок обов'язково їсти суші паличками (відео).

Спосіб другий

Маринований імбир умочіть в соєвому соусі, розмажте його по верхній частині суші. Покладіть скибочку суші в рот, верхнім шаром на язик. Для того, щоб їсти сашимі, потрібно помірно налити соєвий соус в спеціальне блюдце, додати васабі і досить розмішати. Кожен шматок сашимі слід мокати в соус. Ножем і виделкою намагайтеся не користуватися. Ложки використовуйте для деяких страв. Якщо вам принесли японську їщу в чашці з кришкою - по закінченні їжі накрийте кришку знову. Головне правило етикету полягає в тому, щоб підняти на рівень грудей чашку, коли їсте гохан (рис) або п'єте суп.

При їжі будь-якої страви (темпура, сашимі та ін), яке перед вживанням слід вмочити в соус, візьміть тарілку з соусом в ліву руку, потім підніміть її. Згідно з японськими кулінарним традиціям, смажена риба подається на тарілках і блюдах великого розміру, які можна не піднімати. Якщо ви вживаєте набемоно, із загального блюда перекладіть маленьку порцію в свою тарілку. Далі підніміть її, починайте їсти. Суп необхідно спочатку випити, а заправку з'їсти паличками вже після. Таке правило відноситься так само до супів з локшиною. Довгу локшину їдять наступним чином: одного разу перехоплюють її паличками, потім засмоктують локшину в рот.

Як їсти суші паличками

Існує багато різновидів паличок (hashi): для десертів, тортів, кулінарних цілей і стандартною їжі. Найчастіше вони виготовляються з дерева, бамбука, слонової кістки та інших матеріалів. На бамбукових і дерев'яних паличках іноді промальовують декоративні візерунки і зображення. Палички зі слонової кістки найбільш цінуються, а з використанням вони набувають бурштинового кольору. В японській сім'ї у кожного є свої власні палички, які зберігаються в окремій коробці. У свята японці використовують палички з дерева, наприклад, з верби.

Для того, щоб почати їсти суші паличками, уявіть, що вони - щипці, що складаються з двох частин. Одна паличка нерухома, а друга рухається. Отже, візьміть одну паличку між великим і вказівним пальцем правої руки. Паличку тримайте цими пальцями так, щоб вказівний палець, середній і великий утворили кульце. Припустимо, якщо паличка має один товстий кінець, а другий тонкий, то тримати її треба потовщенням вгору. Тепер беріть другу паличку, розмістіть її на відстані 15 мм паралельно другий. Так, при розпрямленні середнього пальця, палички починають розсуватися. Палички зведіть разом, зігнувши вказівний палець, потім кінчиками защеміть їжу. Якщо шматок великий, паличками його можна розділити акуратно.

Як їсти суші: відео

Якщо ви збираєтеся їсти суші паличками (відео), необхідно знати те, чого в жодному разі не можна робити:

  • затискати в кулаці палички;
  • використовувати палички не за призначенням ("малювати" на столі і т.д.);
  • некультурно запихати паличками суші в рот;
  • стукати паличками по столу, тарілці або по чашці;
  • облизувати палички;
  • встромляти їх в рис або іншу їжу;
  • передавати кому-небудь палички по столу.



Написати пораду до статтi "Як їсти суші"



Схожі запитання

Як відкрити аптеку в селі чи великому місті? Як відкрити аптеку в селі чи великому місті?
Чтобы открыть аптеку, первое, что нужно – это вера в успех. Конкуренция в этом бизнесе довольно велика, оформление довольно непростое, да и стартовый капитал для открытия аптеки нужен не малый. Но если верите в успех, можете смело браться за составление бизнес плана.
 
На якій руці ворожать хіроманти? На якій руці ворожать хіроманти?
Хиромантия – древняя наука раскрытия информации о человеке по рисунку на его ладони. Хиромантия зародилась еще тогда, когда наши предки первый раз обратили свое внимание на то, что руки и ладони у всех людей совершенно разнятся. Древние хироманты соотносили знание о человеке с рисунками на его ладонях. Так и появились самые первые предсказания по руке.
 
Як збагатити грунт? Як збагатити грунт?
Процветающий цветок или огород - это заветная мечта многих садоводов и огородолюбов.
 
Подаруй коханій радість на 8 березня Подаруй коханій радість на 8 березня
На канун главного жиночоого праздника приходится бум мужского шоппинга. Счастье, что женщине для счастья и комфорта нужно так много всего, что выбор подарков просто огромен: от косметики, духов и драгоценностей до фенов, эпиляторов и даже тренажеров. Такие подарки на 8 марта, несомненно, приятные и полезные, но презент, к которому добавляется еще и определенная работа фантазии или даже ваших умелых рук, будет особенно дорог вашей любимой женщине: то маме, то любимой. Такой подарок может стоить немного, но при этом запомнится на всю жизнь.